Antara kerinduan semasa pantang, ialah makanan pedas, kan?
Di sini kami kongsikan “sambal” ikan bilis lada hitam untuk dinikmati bersama nasi panas. Tak pantang pun mesti suka sambal ni.
Bahan:
1. Lada hitam, halia, bawang putih, bawang merah, ikan bilis
ditumbuk kasar.
2. Air asam jawa pekat.
Cara:
1. Tumiskan semua bahan tumbuk sehingga separa garing.
2. Masukkan air asam jawa, teruskan menumis sehingga air kering.
3. Tambah garam jika perlu.
Siap!
Bismillahirrahmanirrahim....
Jom sertai #PantangCation bersama kami.
Jom sertai #PantangCation bersama kami.
"Happy Wife, Happy Life".
#pakejpantang
#confinementhome
#confinementcentre
#tusukjari
#breastfeedingfriendly
#healthyfood
Hubungi kami di +011-59777496
(https://villasuriya.wasap.my/) atau email di villasuriya.putrajaya@gmail.com
No comments:
Post a Comment